09.09.2024.

08:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

I to se dogodilo! NATO snage oduševljene ruskim potezima! Trupe Alijanse uradile sa Ukrajincima nešto neočekivano!

- Najvažnije je da se ne potceni neprijatelj. Oni su kao mi, isto misle, isto ih uče. Možda gore, možda bolje – nikad ne znaš na koga ćeš da naletiš. Radi ono što su te naučili, i to je to. U globalu – jurišne operacije, koliko ja znam, otprilike su iste i sa ove i sa druge strane - objasnio je Jugra.

On je istakao da se vojnici ruske armije neprestano usavršavaju na poligonima, čak i veterani se stalno obučavaju sa regrutima. To uključuje uvežbavanje akcija tokom napada hemijskim oružjem, koje neprijatelj stalno koristi na bojnom polju - od belog fosfora do toksičnih supstanci. Zbog toga borci jedinice idu na borbene zadatke sa gas maskama.

Jugra navodi da su Oružane snage Ukrajine prilično motivisane i da sada čak i teritorijalnu odbranu čine pristalice nacističke i rusofobične ideologije – tetovaže imaju čak i stariji od 40 godina.

Kako je novinarima objasnio borac jedinice sa kodnim znakom Kadet, borci jedinice se sada nalaze u blizini Časovog jara, gde zauzimaju položaje pogodne za jedinice Oružanih snaga Rusije i odbijaju neprijateljske napade. Da bi se osigurao uspešan rad jedinice, redovno se vrše rotacije, gde borci nekoliko dana provode na poligonima. Konkretno, oni proučavaju taktiku, treniraju zauzimanje i odbranu utvrđenja, usavršavaju veštine gađanja i borbenu koordinaciju.