10.09.2024.

06:00

Foto: porintscreen

Planeta

(VIDEO) Rešili da spale Rusiju! Brutalan napad na Moskvu, eksplozije tresu prestonicu! Sa lica mesta stižu stravični snimci!

- Pri odbrani od napada u naselju Ramenskoje, izbio je požar na nivou 11-12 sprata stambene zgrade. Na terenu su hitne službe - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Ranije je Sobjanin izvestio o uništenju šest dronova u Ramenskoju. Još četiri drona oborena su u Podolskom gradskom okrugu, dok su dva oborena u Domodedovu. Pored toga, jedan dron je neutralisan u gradskom okrugu Kolomna.

Prema rečima gradonačelnika, uklanjaju se posledice pada ostataka oborenog drona u blizini aerodroma Žukovski. Takođe, ostaci su pali na teritoriju privatnog domaćinstva u Troickom administrativnom okrugu. Na licu mesta rade stručnjaci hitnih službi.

Kijev gotovo svakodnevno pokušava da napadne dronovima ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije. PVO snage uspešno presreću neprijateljske letelice.

Poslednji put dronovi su masovno napali glavni grad 1. septembra. Tada je jedan oboreni dron prilikom pada oštetio samostojeći tehnički objekat Moskovske rafinerije nafte (MNPZ) u Kapotni.