11.09.2024.

08:16 >> 10:58

Foto: Reuters

Planeta

Hitna vest iz Kurske oblasti - oglasio se komandant Ahmata! Žestok udar na novu tehniku NATO kod Kijeva!

Komandant "Ahmata": Oslobođeno 10 naselja!

Na korenjevskom pravcu u Kurskoj oblasti oslobođeno je nekoliko naselja, saopštio je komandant "Ahmata" Apti Alaudinov. Pod ruskom kontrolom je desetak naselja.

Energodar bez struje!

Energodar, u čijoj blizini se nalazi Zaporoška nuklearka, ostao je bez struje zbog kidanja električnih vodova, saopštila je administracija grada.
Koordinator pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev saopštio je da su ruske snage izvele udar u delu Kijevskoj oblasti gde se nalaze skladišta sa novom tehnikom NATO za potrebe ukrajinske vojske.

Reakcija građana Sudže 

Građani Sudže su odbili da prime humanitarnu pomoć od ukrajinske vojske i tražili su od njih da odu, bacajući donete pakete, ispričala je za Sputnjik izbeglica Tamara Sadkejeva. Ona sama je prešla u prihvatni centar u Kursku nakon što je iz opasne zone izvukla unuka i njegovo četvoro dece. Iznad Kurske oblasti PVO je oborila navođenu avijacionu bombu ukrajinske vojske, saopštio je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov.

Blinken i Lemi u Kijevu

Američki državni sekretar Entoni Blinken i britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lemi posetiće Kijev. Glavna tema razgovora sa Vladimirom Zelenskim biće zahtevi Kijeva za novim isporukama naoružanja.