11.09.2024.

09:05

Foto: Foto: Tanjug/AP

Planeta

(VIDEO) "Bajdena su izbacili kao psa!" Najbizarnije izjave u prvoj debati Kamale Haris i Donalda Trampa!

 

"Dozvolili su kriminalcima da dođu kod nas"

Republikanski kandidat Donald Tramp optužio je Kamalu Haris i aktuelnog predsednika Džoa Bajdena da su pustili kriminalce u Sjedinjene Države.

- Stopa migracija je veća zato što su oni dozvolili kriminalcima da dođu kod nas. Venecuela je rekla tim ljudima da se ne vraćaju jer će ih ubiti. Ti kriminalci dolaze kod nas zbog nje. Stopa kriminala pada svuda u svetu sem ovde, a to je sve zbog nje. Dozvolila je milionima da uđu u zemlju, mnogi od njih su kriminalci i uništavaju našu zemlju - istakao je Tramp.

Tramp: Migranti jedu pse i mačke

- Mnogi gradovi i ne žele da pričaju o tome jer ih je sramota, ali migranti im jedu kućne ljubimce, jedu pse i mačke, to je sramota. Na moje skupove ljudi dolaze jer žele da povratimo zemlju, da učinimo Ameriku ponovo velikom - rekao je Tramp odgovarajući na pitanje.

Odmah je reagovao moderator, rekavši da ne postoje nikakvi dokazi o tvrdnjama koje je izneo Donald Tramp.

"Bajdena su izbacili iz trke kao psa"

Tramp je govorio i o aktuelnom američkom predsedniku, Džozefu Bajdenu.

- Ne znamo ni gde nam je predsednik, izbacili su ga iz trke kao psa, on ni ne zna da je predsednik - rekao je Tramp, što je izazvalo burno negodovanje Harisove.

Tramp je Harisovoj poručio da ide u Vašington i probudi Bajdena kako bi potpisali zakon o zatvaranju granice.

"Igramo se sa trećim svetskim ratom"

Tramp je govorio i o odnosima sa liderima Ukrajine i Rusije.

- Ja želim da se rat završi, znam Zelenskog i Putina, poštuju me. Bajdena ne poštuju. Putin je počeo da gomila vojsku kad sam ja otišao sa funkcije, mislio sam da pregovaraju sa njim. E, pa nisu, Bajden to ne zna. Igramo se sa Trećim svetskim ratom - rekao je Tramp.

Kamala Haris je rekla da je ona lično razgovarala sa Volodimirom Zelenskim više puta, a sve u cilju odbrane Ukrajine.