12.09.2024.

11:16

Foto: Shutterstock/telegram printscreen/Reuters

Planeta

Ludnica! Zelenski formirao elitnu brigadu, a onda uradio nešto šokantno! Vojni analitičari zabezeknuti, da li je ovo moguće?!

"154. mehanizovana brigada uglavnom je opremljena starom i lakom oklopnom tehnikom, a nijedna jedinica nema oklop deblji od 33 milimetra, što je dovoljno samo za zaštitu od mitraljeske vatre", navodi se u materijalu.

Eks ističe da opremanje novih brigada OSU starim naoružanjem može biti ozbiljan problem za Ukrajince, jer će starije jedinice sa boljom i novijom tehnikom biti povučene sa fronta tokom rotacija.

„Ako 154. mehanizovana brigada zaista koristi tenkove T-62, to je uznemirujući znak za vojsku koja uglavnom koristi modernije verzije tenkova T-64 i T-72, uz mnogo manji broj predatih Challenger 2, M1 Abrams, Leopard 1 i Leopard 2,“ naglasio je analitičar.

Rusko Ministarstvo odbrane je ranije izvestilo da su ruske snage oslobodile Krasnogorovku, Grigorovku, Galicynovku i Vodjanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ruska vojska aktivno napreduje u Donbasu, a prema rečima Sergeja Šojgua, tokom avgusta i prve nedelje septembra oslobođeno je skoro hiljadu kvadratnih kilometara teritorije. Protivnik gubi do dve hiljade ljudi dnevno.