12.09.2024.

08:22 >> 09:27

Foto: Shutterstock

Planeta

Šahidi se zabijali celu noć! Masivni udar na ukrajinski grad! Šok kod Sudže, roj "baba jaga" krenuo na Čečene, oglasio se Alaudinov!

Šokantan snimak iznad Crnog mora! Ukrajinci tvrde da su oborili ponos ruske avijacije! (VIDEO)

 

Masovni udar Rusije na infrastrukturu u Konotopu!

 

Rusija je tokom protekle noći napala grad Konotop u ukrajinskoj pograničnoj Sumskoj oblasti. Gradonačelnik Artem Semenihin je naveo da ima ranjenih civila i da su oštećene škole i prekinuto snabdevanje strujom i vodom.

Vojna uprava Sumske oblasti je saopštila na Telegramu da je ranjeno 13 ljudi, a da se još istražuje da li ima drugih žrtava.

"Rusi su koristili bespilotne letelice tipa Šahid, usmeravajući ih, između ostalog, u stambene zgrade, obrazovne i medicinske insitucije", navedeno je u postu u kojem piše da je Rusija izvela "masovni" napad na energetsku i civilnu infrastrukturu u Konotopu.

Uništeni dronovi

Ruski PVO sistemi su protekle noći uništili dva ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, dva iznad Kurske i jedan iznad Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Uništen još jedan "abrams"!

Jedinice snaga „Centar“ uništile su američki tenk „abrams“ i drugu zapadnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine tokom oslobađanja sela Memrik u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Naselje Memrik, na avdejevskom pravcu, oslobođeno je 9. septembra. Tokom borbi, jedinice grupe trupa „Centar“ uništile su desetine jedinica vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, uključujući strani tenk „abrams“ i različita borbena oklopna vozila zapadne proizvodnje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Katastrofa! Ovo je napad Amerike na Rusiju! Stravične vesti zatresle planetu, svi drhte i čekaju najgore!

 

Uništen roj koptera

Specijalne snage „Ahmat“ su u protekla 24 časa napredovale i utvrdile se na tjotkinskom pravcu u Kurskoj oblasti, a na sudžanskom su uništile veliki roj koptera „baba jaga“, saopštio je komandant snaga general-major Apti Alaudinov. Na sudžanskom pravcu uništeno je jedno artiljerijsko oruđe, oklopno vozilo i nekoliko pikapa ukrajinske vojske, precizirao je Alaudinov.