12.09.2024.

23:50

Foto: Shutterstock

Planeta

Ovo je kraj sveta kakvog poznajemo! Rusija više neće imati milosti: Poslednji potez SAD i Ukrajine najavljuje katastrofu nezamislivih razmera!

Oni nameravaju da dozvole eskalaciju koja bi mogla rezultirati time da Evropa, a potom i ostatak planete nestanu u plamenu, napisao je Bouz.

Bouz je dodao da američki državni sekretar Entoni Blinken i britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Lami preduzimaju ovaj korak jer ne mogu da priznaju poraz u proksi ratu sa Moskvom.

Predstavnici Vašingtona i Londona stigli su u Ukrajinu prethodnog dana. Agencija Blumberg je pisala da su SAD želele da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski detaljno izloži strategiju udara duboko na teritoriji Rusije, pre nego što uklone ograničenja na upotrebu zapadnog oružja. Međutim, jedan od savetnika šefa kijevskog režima kasnije je izjavio za kanal ABC da tokom sastanka Blinkena i ukrajinskih zvaničnika nije doneta odluka.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici NATO zemalja treba da budu svesni 's čim se igraju' kada govore o planovima da dozvole Kijevu da vrši udare po ciljevima duboko unutar teritorije zemlje uz pomoć raketnih kompleksa koje je Zapad predao ukrajinskim snagama. Portparol Putina, Dmitrij Peskov, komentarišući mogući odgovor Moskve na nove udare po ruskoj teritoriji, istakao je da o tome znaju šef države i vojska, koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i na njih se pripremaju.