12.09.2024.

22:40

Foto: Foto: Reuters, Printscreen

Planeta

Sveopšti haos u Kursku! Ukrajinci pucaju jedni na druge, sve se raspada! Čečeni otkrili kakav haos se upravo odvija u Rusiji!

- Kada se pripadnici ukrajinskih snaga predaju, njihovi saborci čine sve kako bi nijedan od njih živ ne stigao do nas; otvaraju vatru iz svih oružja koja imaju... Zbog toga uspevamo da izvučemo jednog ili dvojicu od deset zarobljenih, jer ih njihovi saborci sami ubijaju - izjavio je Alaudinov.

Jedinice ukrajinskih snaga su 6. avgusta u 5:30 prešle u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena uništenjem neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je 12. septembra saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u borbama na kurskom pravcu neprijatelj je izgubio više od 12,5 hiljada vojnika i 101 tenk.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim pokrenuo provokaciju i sprovodi neselektivno granatiranje, uključujući i civilne ciljeve. Putin je naglasio da će neprijatelj dobiti zasluženi odgovor i da će svi ciljevi koje je Rusija postavila biti ostvareni.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije radi obezbeđivanja bezbednosti građana.