12.09.2024.

18:47

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Udarno obraćanje Putina! NATO direktno ulazi u rat protiv Rusije posle ove odluke Zapada!

- Ako ova odluka bude doneta, to će značiti direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u rat u Ukrajini. To je njihovo direktno učešće. I to, naravno, bitno menja samu suštinu, samu prirodu sukoba. To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu sa Rusijom. A ako je to tako, onda ćemo doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji koje će nam biti stvorene - istakao je Putin.

Odnosno, ako rat na teritoriji Ukrajine budu pomerali na istok, tu se neće zaustaviti – doći će i na Zapad.

Sama Ukrajina, bez pomoći zemalja NATO-a, nije u stanju da izvodi napade savremenim preciznim oružjem dugog dometa, rekao je Putin.

- To je moguće samo korišćenjem obaveštajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. To su podaci samo sa satelita Evropske unije ili Sjedinjenih Država - sa satelita NATO - podsetio je on.

Dan ranije, američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je pitanje davanja dozvole Kijevu da koristi oružje dugog dometa za udare duboko u rusku teritoriju još uvek na stolu. Štaviše, britanski list Fajnenšel tajms pisao je da postoji raskol u američkoj administraciji na ovu temu.