13.09.2024.

07:57 >> 09:07

Foto: Reuters

Planeta

Rusi u naletu gaze ka granicama Donbasa! Žestoke borbe za selo Ostroje! Čuju se jake eksplozije u Odesi!

Rus napreduju, stigli do sela Ostroje

Ruske trupe napredovale su zapadno od Krasnogorovke u Donbasu, borbe su se približile selu Ostroje, javlja Deep State.

Napad na Ostroje preti utvrđenom području Oružanih snaga Ukrajine u Georgijevki i Maksimilianovki, koje pokrivaju Kurahovo sa istoka.

Ruska Federacija takođe ima značajno napredovanje kod Velike Novoselke - prema selu Zolotaja Niva sa strane nedavno osvojenog Prečistova. U Zolotaja Nivi se vode borbe.

 

Zaplenjen "bredli"

Pripadnici ruske grupe "Centar" izvukli su sa avdejevskog pravca u Donbasu praktično neoštećeno borbeno vozilo pešadije "bredli" američke proizvodnje, rekli su za Sputnjik predstavnici vojske.

"Igramo se vatrom"

Zapadne zemlje veoma rizikuju time što nameravaju da Ukrajini dozvole udare u dubinu ruske teritorije, ocenio je američki oficir u ostavci Danijel Dejvis.

"Bukvalno se igramo vatrom čineći takve korake", rekao je on za Jutjub kanal "Dip dajv".

Oboreno 8 dronova

Osam dronova oboreno je iznad Brajnske oblasti, četiri iznad Belgorodske, tri iznad Kurske i po dva iznad Orlovske i Smolenske oblasti, a jedan iznad Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Eksplozije u Odesi

Koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedev izjavio je za Sputnjik da su na periferiji Odese iz pravca železničke stanice gde se nalaze skladišta ukrajinske vojske odjeknule eksplozije.