Autor: Informer.rs

13.09.2024.

15:50

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Sve tajne izašle na videlo! Rusija spremna da podeli glavni neuspeh NATO pakta, a evo i koji!

Zapadne zemlje su Kijevu dostavile ogromnu količinu oružja. Uprkos njihovim oglašenim sposobnostima, „oni gore na bojnom polju prilično dobro, bez šanse za popravku“, rekao je Fomin publici na bezbednosnom forumu u Sjanšanu u Pekingu u petak.

- Stekli smo znanje u poražavanju raznih zapadnih sistema naoružanja i korišćenju modernih taktika i spremni smo da to iskustvo podelimo sa našim partnerima - dodao je on.

U ukrajinskom sukobu došlo je do značajne promene u savremenom ratovanju, uključujući upotrebu dronova, komunikacija i elektronskih protivmera, rekao je ministar prisutnima.

Uloga tenkova i zahtevi za njihovu zaštitu su ponovo procenjeni, a protivartiljerijske operacije su dobile novu dimenziju, rekao je Fomin.

- Rusko oružje je u potpunosti potvrdilo svoju efikasnost u borbenom okruženju - naveo je on.

Zapadni donatori naoružanja obezbeđuju ukrajinskoj vojsci sve sofisticiranije oružje, a borbeni avioni F-16 postali su najnoviji dodatak kijevskom inventaru prošlog meseca.

Informer

 

Zapadni mediji su imali velika očekivanja od prošlogodišnje „kontraofanzive” Kijeva , za koju su zapadni donatori poslali desetine glavnih borbenih tenkova.

Višemesečna operacija nije rezultirala značajnim teritorijalnim dobitkom, pošto su se ruske odbrambene linije pokazale previše jake za ukrajinske snage.

Kijev je optužio Zapad za nedovoljnu pomoć, okrivljujući to za slabe rezultate.

Moskva, koja smatra da je sukob u Ukrajini posrednički rat koji predvode SAD protiv Rusije, organizovala je izložbu zarobljene vojne opreme NATO-a.

Rusko Ministarstvo odbrane redovno prikazuje uspešne udare protiv zapadnog naoružanja u kontekstu sukoba u Ukrajini.