Autor: Informer.rs

13.09.2024.

17:41

Foto: Foto: EPA Images

Planeta

Neću tako da se trkam! Kamala zahteva revanš sa Trampom nakon predsedničke debate!

Haris se smatrao pobednikom u debati ABC Nevs u utorak uveče protiv Trampa, iako su naknadne ankete pokazale malo promena u stavovima birača, a nekoliko neformalnih istraživanja je pokazalo da neodlučni birači podržavaju Trampa nakon obračuna u udarnom terminu.

Potpredsednička kampanja je odmah pozvala na drugu debatu, a Tramp je izgledao otvoren za tu ideju, rekavši u sredu Foks njuzu da će učestvovati, ali samo ako debatu vodi „fer mreža“.

Međutim, u objavi na svojoj platformi Truth Social u četvrtak, republikanac je najavio da više neće raspravljati o svom demokratskom rivalu.

- Kada nagrađeni izgubi borbu, prve reči iz njegovih usta su „ŽELIM REVANŠ. Ankete jasno pokazuju da sam pobedio u debati protiv drugarice Kamale Haris, kandidata radikalne levice demokrata, u utorak uveče, i ona je odmah pozvala na drugu debatu - napisao je Tramp.

Ona se nije pojavila na Foks debati i odbila je da učestvuje na NBC-u i CBS-u“, nastavio je Tramp.

Informer

 

- Dugujemo biračima da imamo još jednu debatu - napisala je Harisova kampanja na Ks u četvrtak.

Tramp je prvobitno tražio od Harisove da pristane na tri debate: jednu koju vodi Foks njuz 4. septembra, drugu vodi Ej-Bi-Si 10. septembra, a treću NBC njuz nepotvrđenog datuma.

Harisova kampanja pristala je samo na debatu ABC-a, iako se Tramp dvoumio da se posveti ovom obračunu, optužujući mrežu za „smešno i pristrasno” izveštavanje o njemu.

Tokom debate, Trampa su više puta prekidali i proveravali činjenice od strane voditelja Ej-Bi-Sija Dejvida Mjura i Linzi Dejvis, od kojih je ova poslednja bila član Harisinog sestrinstva na Univerzitetu Hauard u Vašingtonu.

Haris nije bio podvrgnut istoj proveri činjenica, uprkos tome što su oba kandidata iznosila pogrešne tvrdnje.