14.09.2024.

08:01

Foto: Shutterstock

Planeta

Šta su ovo Rusi uradili?! Trese se Odesa, odjekuju eksplozije! Novi udar na Moskvu iz Bele kuće!

Oboreno 19 dronova

Iznad Kurske i Belgorodske oblasti tokom noći oboreno je 19 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Eksplozije u Odesi!

Serija eksplozija odjeknula je u Odesi, javljaju ukrajinski mediji. Nema podataka šta su Rusi gađali, na društvenim režama pojavila se informacija da su se tokom noći "eskplozije čuje non-stop", a neki izvori javljaju da su Rusi napali dronovima i "da su svi oboreni".

Bela kuća spremila 5,8 milijardi, čeka se Kongres

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena tražila je od američkog Kongresa da produži ovlašćenja predsedniku za finansiranje oružja za Ukrajinu u iznosu od 5,8 milijardi dolara, piše "Hil". Ukoliko Kongres to ne prihvati, Bela kuća će izdvojiti novi pojedinačni paket pomoći za Kijev do kraja septembra.

Predstavnik Pentagona Patrik Rajder je u petak rekao da je Pentagonu ostalo na raspolaganju 5,9 milijardi dolara za pomoć Ukrajini u okviru programa otpisa oružja iz skladišta američke vojske po nalogu američkog predsednika (PDA). Sredstva će "propasti" ako Kongres ne produži ovlašćenja i za narednu fiskalnu godinu.

Kada tenkovi krenu... Rusija spremila žestoko iznenađenje za Ukrajinu! Kreće panično povlačenje svih trupa, ovo se ne može zaustaviti!

 

Deminiranje u Časovom Jaru

"Ruski vojnici u oslobođenim delovima Časovog Jara deminiraju teren od neeksplodiranih mina, protivtenkovskih i protivpešadijskih. Najveći deo te municije oni prebacuju van naselja", saopštilo je Ministarstvo odbrane.