15.09.2024.

20:00 >> 19:17

Foto: EPA Images

Planeta

Šok! FBI upao u kuću Melanije Tramp na Floridi! Ona se hitno oglasila "narušena mi je privatnost!"

"Nikada nisam zamišljala da će vlada Sjedinjenih Država narušiti moju privatnost. FBI je izvršio raciju u mojoj kući na Floridi i pretresao moje lične stvari", kazala je Melanija u video-snimku objavljenom na Iksu.

Osim toga, ona je citirala Četvrti amandman Ustava SAD, koji kaže da "ne sme biti povređeno pravo ljudi na bezbednost ličnosti, domova, dokumenata i ličnih stvari i ujedno štiti ljude od zadržavanja i pretresa ili zaplene imovine od strane vlade".

"Ovo nije samo moja priča. Ona služi kao upozorenje svim Amerikancima, podsetnik da se naša sloboda i prava moraju poštovati", upozorila je bivša prva dama.

Na video-snimku su prikazane i porodične slike rezidencije, gde je savezna agencija zaplenila 11 kompleta poverljivih dokumenata.

Naime, Tramp i njegov pravni tim trenutno nameravaju da tuže Ministarstvo pravde zbog ovog događaja.

U tom kontekstu, advokat republikanskog političara, Danijel Epštajn, osudio je "zlonamerni politički progon", koji je naveo bivšeg predsednika da "potroši desetine miliona dolara na odbranu svog slučaja i reputacije".

Advokat je takođe doveo u pitanje zakonitost pretresa ,koji su izvršili agenti službe, kao i naknadnu i "neustavnu" optužbu protiv Trampa.