16.09.2024.

06:40

Foto: Tanjug/Reuters

Planeta

Ovako je proukrajinski fanatik pokušao da ubije Trampa! Kalašnjikov sa nišanom proturio kroz ogradu, jedna stvar spasila život bivšem predsedniku!

Podsetimo, nakon pucnjave je otkriven identitet osumnjičenog. Radi se o Rajanu Vesliju Rutu, pristalici Demokratske partije i Ukrajine.

Bredšo je rekao da je agent Tajne službe uspeo da uoči cev puške sa nišanom koji je virio iz ograde u Trampovom golf klubu u Vest Palm Biču, preneo je CNN.

Osumnjičeni je bio udaljen 300 do 500 metara od bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekao je zvaničnik.

Prema rečima Bredšoa, agent Tajne službe primetio je pušku kako viri iz ograde i otvorio vatru. Agent je ispalio četiri do šest metaka, rekao je zvaničnik Tajne službe.

Osumnjičeni je potom pobegao, ali je nedugo zatim uhvaćen.

Očevidac je video kako osumnjičeni beži iz žbunja i slikao je njegovo vozilo što je dovelo do hapšenja osumnjičenog.

Čovek koji je priveden nakon pucnjave u blizini Trampa bio je "relativno miran" kada je priveden, rekao je šerif okruga Martin, Vilijam D. Snajder.

- Nije pokazivao mnogo emocija. Nije pitao: 'O čemu se radi?' - rekao je Snajder.

Rekao je da je njegova agencija "preplavila" međudržavni put 95 i zatvorila veliki deo autoputa pre nego što je na kraju bezbedno zaustavila sumnjivo vozilo.

FBI je saopštio da je Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Tramp je posle incidenta bezbedno vraćen u svoj privatni klub Mar-a-Lago, gde živi u susednom Palm Biču, rekla je osoba koja ima saznanje o tome.