16.09.2024.

08:40

Foto: Foto: Pexels, Reuters

Planeta

Svet je ovo čekao! Bajden progovorio o pokušaju atentata na Trampa! Predsednik upravo saopštio trenutnu situaciju na Floridi!

- Osumnjičeni je u pritvoru, i visoko cenim rad Tajne službe i njenih partnera iz organa za sprovođenje zakona zbog budnosti i napora da obezbede bezbednost bivšeg predsednika i njegovog okruženja - rekao je Bajden.

Prema rečima predsednika, u zemlji "nema mesta političkom i bilo kakvom nasilju." Bajden je dodao da je naložio američkoj vladi da iskoristi sve mogućnosti i resurse kako bi Trampu obezbedila najviši nivo sigurnosti na stalnoj osnovi.

- Sa olakšanjem sam primio vest da bivši predsednik nije povređen - zaključio je Bajden.

Pucnjava se dogodila u nedelju kod golf kluba na Floridi, gde se nalazio Tramp. Prema podacima nadležnih, agenti Tajne službe su otvorili vatru na napadača koji se skrivao u žbunju. Muškarac je pobegao i pokušao da se sakrije automobilom, ali je uhapšen. Na mestu gde je primećen pronađeni su automatska puška AK-47 s optičkim nišanom, dva ranca i GoPro kamera. U istragu se uključio FBI, a američke vlasti incident ocenjuju kao pokušaj atentata.