21.09.2024.

00:00

Foto: Shutterstock/Printskrin

Planeta

Ovo nema ni u filmu! Putin oduševljen: Ruski vojnici uradili nešto nezamislivo! Upali u kotao tokom invazije na Kursk i doneli radikalnu odluku!

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Danilova u klinici Ministarstva odbrane pri Vojnomedicinskoj akademiji Kirova u Sankt Peterburgu. Putin je najavio da će Danilovu dodeliti titulu Heroja Rusije i ponudio mu da nakon oporavka nastavi obuku u Akademiji Generalštaba.

- Doneta je odluka da se povučemo... Rekao sam, u 2:15 krećemo - ispričao je Danilov, dodajući da je trebalo prvo stići do saveznog uporišta udaljenog kilometar od kolonije.

Danilov je poslao borce da naprave prolaze u ogradi kolonije u kojoj su držali odbranu.

- Krenuli smo u koloni, jedan po jedan, 31 čovek. Prvu zasedu smo verovatno eliminisali jer su prestali da pucaju. Ostatak je nastavio da puca, ali niko od naših nije stradao - rekao je Danilov.

U četiri ujutru stigli su do uporišta i pridružili se njegovim braniocima. „

- Neprijatelj nije odustajao, pokušavali su da nas unište. U 4:00 su na BMP doveli prvu grupu u uporište, šest ljudi. Bili su eliminisani od strane našeg sastava. Kasnije su oko 17:30 ponovo izbacili grupu na levom boku uporišta i krenuli u napad. Pet članova druge grupe su ubijeni, šesti je ranjen i predao se - dodao je potpukovnik.

Nakon toga, usledio je snažan minobacački napad na uporište. Danilov i njegovi borci odlučili su da nastave povlačenje, a sledećih 24 sata probijali su se kroz šume i močvare do položaja ruskih snaga. Tokom tog puta, četvorica boraca su ranjena, ali niko nije izgubio život.