16.09.2024.

11:40

Foto: Reuters/Twitter Printscreen

Planeta

Atentator glasao za Trampa, a onda se dogodio preokret! Na društvenim mrežama poslao poruku koja ledi krv u žilama!

Nakon što je 2016. godine podržao Trampa, Rut je počeo da ga opisuje kao „pretnju demokratiji“ i izrazio razočaranje njegovim postupcima.

Na društvenim mrežama, Rut je napisao da će mu biti „drago kad ga više ne bude“ i optužio Trampa za nameru da Amerikance pretvori u „robove“.

Rut je kasnije postao aktivni donator demokratskim kandidatima, dok se zalagao za Ukrajinu tokom konflikta sa Rusijom. Njegov sin Oran je potvrdio da njegov otac mrzi Trampa, opisavši ga kao „zdravu osobu“ koja ne može da prihvati Trampa kao lidera.

Daily Mail navodi da je Rajan Rut vodio dvostruki život kao proukrajinski aktivista i pokušavao da regrutuje vojnike iz drugih zemalja za borbu protiv Rusije.

Njegovi kontakt podaci nalaze se na nekoliko sajtova koji se bave regrutacijom, kao i na jednom koji podržava Tajvan u potencijalnom sukobu sa Kinom.

Pre nego što mu je nalog blokiran, u poslednjim objavama je molio mnoge, od Bruna Marsa do Stinga, da snime pesmu u podršku Ukrajini.

U jednom od profila izrazio je frustraciju zbog Ukrajine: „S Ukrajinom je često teško raditi. Plaše se da su svi ruski špijuni.”