16.09.2024.

12:10

Foto: Reuters

Planeta

Šok! Alarmantno saznanje ruske SVR o planovima Amerike i Ukrajine! Ovakav potez će imati nesagledive posledice, ako pokušaju...

- Prema informacijama koje je dobila SVR, rukovodstvo specijalnih službi i vojna komanda kijevskog režima, na podsticaj pokrovitelja iz Sjedinjenih Država, rade na scenariju još jedne nehumane provokacije. Nameravaju da isceniraju ruski raketni napad na dečiju ustanovu na teritoriji pod kontrolom Kijeva - bolnicu ili vrtić - sa velikim brojem žrtava. Predviđena je velika medijska pokrivenost ove tragedije, uz učešće vodećih međunarodnih medija - saopštila je Spoljno-obaveštajna služba.

Rukovodstvo Ukrajine se nada da će na taj način podići moral Oružanih snaga Ukrajine, opravdati ukidanje ograničenja Zapada na upotrebu raketa duboko na teritoriji Rusije i dobiti podršku zemalja Globalnog juga, ističe agencija.

Istovremeno, Sjedinjene Države planiraju da iskoriste ovu provokaciju kako bi povećale pritisak na Iran i Severnu Koreju – inscenirani udar će biti „izveden“ navodno njihovim projektilima.

Američki državni sekretar Entoni Blinken već je pozvao zemlje EU da uvedu nove sankcije Teheranu i Pjongjangu zbog isporuka oružja ruskoj strani, podsetili su u SVR.