21.09.2024.

06:40

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Gotovo je! Nije više pitanje da li, već kada američke rakete kreću na Rusiju! SAD još samo plaši jedna veoma ozbiljna stvar...

- Odluka da se nanesu udari po teritoriji Ruske Federacije već je doneta. Međutim, Amerikanci su veoma oprezni i užasno se plaše reakcije Rusije - podelio je mišljenje Eskobar.

On je dodao da situacija podseća na političko pozorište kroz koje lideri zapadnih zemalja pokušavaju da testiraju reakciju i raspoloženje u društvu. Prošle nedelje, Vladimir Putin je izjavio da se u NATO ne raspravlja samo o upotrebi zapadnog dalekometnog naoružanja od strane OSU, već i o direktnom učešću u sukobu.

Prema rečima predsednika, kijevski režim već sprovodi napade na rusku teritoriju bespilotnim letelicama i drugim sredstvima. Kada je reč o upotrebi visokopreciznog dalekometnog oružja zapadne proizvodnje, treba razumeti da se takve operacije sprovode uz učešće vojnih članica alijanse, jer samo oni mogu unositi zadatke u raketne sisteme, objasnio je predsednik.

On je naglasio da bi direktno učešće Zapada u sukobu značajno promenilo njegov karakter i značilo bi da članice NATO-a - SAD i evropske zemlje - ratuju protiv Rusije. Moskva će donositi odluke u skladu sa pretnjama koje se pred njom pojavljuju, zaključio je Putin.