17.09.2024.

10:27

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Pobeda! Rusija priredila šok Ukrajini na najopasnijem delu fronta! Probili se po bokovima, prešli kanal i jure dalje! Drama u Kursku!

Hitno! Hteo da ubije Putina i Kima! Obavljene stravične vesti iz SAD: Raut u Ukrajini izneo jezive planove!

 

Eliminacija Ukrajinskog Vojnog Obaveštajca u Sverdlovskoj Oblasti

Federalna služba bezbednosti eliminisala je ukrajinskog vojnog obaveštajca koji se spremao da digne u vazduh automobil jednog od direktora preduzeća u Sverdlovskoj oblasti, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

„Federalna služba bezbednosti sprečila je nezakonite radnje državljanina Ruske Federacije, rođenog 1984. godine, koji je bio agent Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i član ukrajinske nacionalističke terorističke organizacije zabranjene u Rusiji. Utvrđeno je da je terorista. Prema instrukcijama svojih pokrovitelja, napravio je eksplozivnu napravu sopstvene izrade namenjenu da raznese automobil jednog od visokih službenika odbrambenog preduzeća Sverdlovske oblasti", saopštili su u FSB.

Serija Eksplozija u Sumskoj Oblasti Ostavila Region Bez Struje

Tokom noći u pograničnoj Sumskoj oblasti, koja se graniči sa Rusijom, odjeknula je serija eksplozija, saopštili su ukrajinski mediji. Nakon toga, oblast je ostala bez struje.

Obaranje Dronova od Strane Ruske PVO

Ruska PVO oborila je tokom noći 16 bespilotnih letelica, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Konkretno, 15 dronova je uništeno nad teritorijom Brjanske oblasti, a jedan nad teritorijom Kurske oblasti.

Jačanje Bokova i Logističke Podrške Ruske Vojske kod Kupjanska

Ruski vojnici pojačali su svoje bokove i poboljšali snabdevanje u blizini Kupjanska, u Harkovskoj oblasti, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine bezuspešno pokušavaju da izvedu kontranapad na ovom delu fronta u pokušaju da uspore napredovanje ruskih snaga.

„Tokom jurišnih dejstava u području naselja Sinkovka, Petropavlovka, Gluškovka i Krugljakovka, Oružane snage Rusije su izravnale liniju fronta i ojačale svoje bokove. U isto vreme, radi nesmetanog snabdevanja naših jedinica, poboljšana je i logistika. Sa druge strane, oružane formacije Ukrajine nastavljaju da pokušavaju da izvedu kontranapade na ovom području kako bi usporile napredovanje naših trupa“, rekao je on.

 

 

Katastrofa Ukrajine! Vojska Zelenskog odsečena u Kursku! Generali i predsednik ćute o stravičnom porazu koji čeka Kijev!

 

Ruska vojska probila odbranu neprijatelja i napreduje iza kanala na bokovima Časovog Jara

Ruske snage nastavljaju ofanzivu u oblasti Časovog Jara kod Artjomovska. Naši borci su podigli borbene zastave svojih jedinica u šumskom pojasu kod glinenog kopa zapadno od kanala Severski Donjec-Donbas.

Zabeleženo je napredovanje ruske vojske više od 3 kilometra južno od Časovog Jara.

Ukrajinski borci priznaju:

„Na južnom boku Časovog Jara, Rusi su napredovali u šumskom području, nalaze se na prilazima glinenom kopu, a nove pozicije su primećene zapadno od kanala Severski Donjec-Donbas.“

Zelenski: Rusija lansirala više od 640 dronova na Ukrajinu samo u septembru

Ruska vojska upotrebila je u napadima na Ukrajinu više od 640 dronova ''Šahed'' iranske proizvodnje samo tokom septembra, od kojih su tokom noći ukrajinske PVO oborile 53, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

- Samo u prvoj polovini ovog septembra, ruski teroristi su upotrebili više od 640 Šaheda protiv ukrajinskih gradova i sela. Na sreću, većinu su naši vojnici oborili. Stalno radimo na tome da ukrajinska PVO bude efikasnija. Jačamo naše vazduhoplovstvo, mobilne vatrogasne grupe, sve jedinice protivvazdušne odbrane - rekao je Zelenski, a prenosi Ukrinform.

On je istakao da je ruska vojska tokom noći lansirala 56 dronova, od kojih ukrajinski PVO nije oborio svga tri. Ruska vojska tokom noći izvela je niz napada na Kijev i Kijevsku oblast, što je bio osmi napad na Kijev u septembru.

- Ruske jurišne bespilotne letelice kretale su se ka Kijevu iz različitih pravaca i u više grupa - izjavio je šef kijevske vojne administracije Sergej Popko i dodao da prema preliminarnim informacijama, u napadu na Kijev nije bilo žrtava ni materijalne štete.

Graničari srušili dron Šahed sa malim oružjem

Ukrajinski graničari su oborili ruski dron Šahed iz malokalibarskog oružja u Sumskoj oblasti.

-Graničari su oborili jurišni dron tipa Šahed sa malokalibarskim oružjem u Sumskoj oblasti. Dron nije detonirao prilikom sletanja - navodi se u saopštenju Državne granične službe Ukrajine na Telegramu.