19.09.2024.

05:16

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Drama u Britaniji! London pravi grešku nuklearnih razmera! Mediji bruje o katastrofalnoj odluci protiv Rusije!

Prema Dženkinsu, trenutna britanska vojna politika u kontekstu sukoba u Ukrajini deluje kao „oružano poziranje“ koje ne donosi nikakve konkretne koristi.

On kritikuje vojne i političke vođe, uključujući premijera Kir Starmera, za njihovu podršku Ukrajini, posebno u vidu dozvole za korišćenje dalekometnih raketa "storm šedou".

Dženkins ovu podršku smatra besmislenom i upozorava da ona samo dodatno podstiče skepticizam kod ključnih međunarodnih igrača, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, gde bi sledeći predsednik mogao biti Donald Tramp, poznat po kritičkom stavu prema NATO-u i međunarodnim intervencijama.

Dženkinsova tvrdnja o „grešci nuklearnih razmera“ ukazuje na mogućnost da bi britanska vojna podrška Ukrajini mogla dovesti do eskalacije sukoba na nivo na kojem bi upotreba nuklearnog oružja postala realna opcija.

U tom kontekstu, članak sugeriše da se Zapad, uključujući Veliku Britaniju, upušta u opasnu igru eskalacije konflikta sa Rusijom, što bi moglo imati katastrofalne posledice po globalnu sigurnost.

Jedan od ključnih Dženkinsovih argumenata je da podrška Zapada Volodimiru Zelenskom zapravo pogoršava političku situaciju u svetu. On smatra da zapadni lideri, prikazujući se kao „opasni momci“, ne donose nikakvu korist svetu i da samo prolongiraju sukob obećavajući Zelenskom „potpunu pobedu“.

Dženkins kritikuje zapadne lidere zbog ovakvog pristupa, jer, kako tvrdi, oni znaju da takva pobeda nije moguća. Ova retorika, prema njegovom mišljenju, samo produžava patnje ljudi i razaranja koja prate sukob.