22.09.2024.

05:17

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Prekipelo! Ruski ambasador u Londonu sasuo Britancima sve u lice! Evo šta čeka Zelenskog čim se završi rat!

- To što se dešava u Ukrajini je, kako vi kažete, sukob između monizma i pluralizma… To je ono što trenutno imamo u liku Zelenskog. On je figura koja može opstati samo u uslovima ovog rata, jer bi u suprotnom bio svrgnut i morao bi da ode - rekao je ambasador u razgovoru sa britanskim politikologom Ričardom Sakvom.

Ranije je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev u intervjuu za RIA Novosti izjavio da je Volodimir Zelenski marioneta NATO režima i da, čim prestane da bude koristan i efikasan, mogu ga poslati u zaborav.

Mandat Zelenskog istekao je 20. maja. Predsednički izbori u Ukrajini 2024. godine su otkazani, pozivajući se na ratno stanje i opštu mobilizaciju. Zelenski je izjavio da su izbori sada „neblagovremeni“.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je naveo da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema njegovim rečima, planira se sprovođenje „demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“ i suđenje svim ratnim zločincima odgovornim za „krvave zločine protiv civila“ Donbasa.