Autor: Informer.rs

17.09.2024.

13:45

Foto: Foto: Youtube/Rheinmetall/shutter

Planeta

Hladnokrvni odgovor! Ukrajinski mediji izvestili sa fronta uz osmeh...

Saopštenje je usledilo nakon što je Ukrajina tvrdila da su njeni agenti upali u zasedu Korobova u Belgorodu i smrtno ga ranili.

„On je u bolnici“, rekla je u komentaru šef GTRK Belgorod Nadežda Vlasova i dodala da je novinar „povređen“ u neutvrđenom incidentu. Ona je negirala tvrdnje Kijeva da je Korobov umro.

Novinski sajt Lenta.ru citira izvore koji kažu da je Korobov hospitalizovan sa povredom glave.

Prema lokalnim medijima, Korobov je često izveštavao o granatiranju ruske oblasti Belgorod od strane ukrajinskih trupa, kao io borbi u Donbasu.

Osim što je radio za TV kanal Rusija-1, radio je reportaže za Zvezdu, kanal ruskog Ministarstva odbrane.

U ponedeljak je ukrajinska vojna obaveštajna služba HUR tvrdila da je Korobovu „slomila lobanju“ i da je „podlegao povredama“.

Agencija je objavila 30-sekundni snimak čoveka koji hoda ulicom a lice mu se ne vidi.

Na istom snimku se kasnije vidi muškarac, čije je lice na snimku zamagljeno, kako leži na zemlji.

HUR je optužio Korobova da je „proizveo lažne izveštaje o ratu i lično učestvovao u teškim ratnim zločinima protiv Ukrajine“.

„Svaki ratni zločin tamo će biti praćen pravednom odmazdom“, navodi HUR u saopštenju na svom sajtu. Ruske vlasti još nisu komentarisale incident.

RT nije mogao nezavisno da proveri video koji je objavio HUR.

Nekoliko ruskih novinara je ubijeno dok su izveštavali o sukobu u Ukrajini, što je navelo Moskvu da optuži kijevske snage da namerno gađaju štampu.

Prošlog meseca, Evgenij Poddubni, veteran ratnog dopisnika za Rusiju-1, povređen je kada je ukrajinski dron kamikaza udario u njegov automobil.

Udar se dogodio dok je Poddubni pokrivao ukrajinski upad u rusku oblast Kursk. Otpušten je iz bolnice 13. septembra.