Autor: Informer.rs

17.09.2024.

14:45

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Ovo nije Hladni rat! Spremni smo da upotrebimo nuklearnu bombu! Stiglo novo upozorenje iz Moskve!

Direktor starog sovjetskog poligona, prvog u arhipelagu Novaja Zemlja, insistirao je da su objekti za testiranje spremni i da se mogu odmah koristiti „ako se izda naređenje“.

Kontraadmiral Andrej Sinjicin je rekao: „Pogon za testiranje je spreman da nastavi sveobuhvatne ispitne aktivnosti... Laboratorija i objekti za testiranje su spremni. Osoblje je spremno.'

Sinjicin je rekao da „strani obaveštajci“ nadgledaju lokaciju, „što je verovatno znak zabrinutosti zbog nuklearnih proba“, govoreći za državnu „Rusku gazetu“.

- Stalno smo spremni da odbijemo sve vrste pretnji, uključujući prodor diverzantskih i izviđačkih grupa na ostrvo - rekao je on.

Gospodin Sinjicin je rekao da će se „centralni poligon Ruske Federacije” koristiti za „izvođenje i pružanje eksperimenata sa nenuklearnim eksplozivom”.

On je rekao da su testovi "u interesu državne bezbednosti".

Ali pod pritiskom da li je lokacija spremna da 'ako bude potrebno, nastavi nuklearna testiranja', on je rekao: 'Polje za testiranje je spremno za nastavak aktivnosti testiranja u punom obimu.

U potpunosti spreman.' Ako naredbu izda Vladimir Putin, test još uvek može da predstoji.

Lokacija nije korišćena za nuklearna testiranja od oktobra 1990. godine, nakon čega je bolesni SSSR isključio buduće testove, koje će održavati Rusija.

Slike dobijene od Instituta za međunarodne studije Midlberi prošle godine pokazale su uspon u izgradnji na udaljenom ostrvu, preneo je tada RSE .

Upozorenje je usledilo nekoliko dana nakon što je poslanik Andrej Kolesnik rekao da bi Putin trebalo da odobri testiranje nuklearne bombe kao upozorenje Zapadu.

- Moramo da izvedemo nuklearnu eksploziju negde, na nekom poligonu - zahtevao je Andrej Kolesnik, koji predstavlja vladajuću stranku Jedinstvena Rusija. „U našoj zemlji su trenutno zabranjena nuklearna testiranja.