18.09.2024.

12:10

Foto: Reuters/AP

Planeta

Počinje! Rusija je spremna! Moćne rakete uperene u nebo: Kada primete da ovo leti, kreće lansiranje svih projektila!

- Mi smo apsolutno spremni. Ne vidim nikakav problem u tome. Možemo vrlo lako da ih identifikujemo po njihovim karakteristikama i možemo da gađamo ovu avijaciju… Pohađali smo pune kurseve o susretu sa F-16. U principu, mi smo 100 odsto spremni - rekao je Kaskad.

Prema rečima oficira, sada njegovo borbeno vozilo pokriva nebo Krima i njegove glavne mete su bespilotne letelice i rakete kao što su Hajmars i Atakams.

- Naše borbeno vozilo je napravljeno upravo za to – da uništava ciljeve poput Atakams i F-16 - rekao je za Sputnjik operater posade sa kodnim znakom „Vihr“.

Sagovornici agencije ističu da je na prilazu Krimu formirana duboko ešalonska odbrambena struktura protivvazdušno-raketne odbrane.

- Mi smo željni susreta (sa F-16), više puta smo tražili da nas pošalju bliže, jer su F-16, kako se ispostavilo, velike kukavice... Svaki avion će biti oboren - rekao je agenciji član posade sa kodnim imenom „Termit“.

Komandant protivvazdušne raketne baterije sa kodnim imenom "Kasplja" rekao je da su sve posade njegove jedinice u potpunosti obučene.

- Ako se u našem sektoru pojavi lovac F-16, mislim da će ga posade bez problema uništiti - naglasio je vojnik.