18.09.2024.

12:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Užas! Zastrašujuće proročanstvo Maska zatreslo SAD! Počinje najgora noćna mora Amerikanaca, samo jedna stvar može da je spreči!

- Ako Tramp ne bude izabran, Amerika će se pretvoriti u tiraniju. Tramp mora da pobedi - napisao je Mask.

Predsednički izbori u SAD biće održani 5. novembra. Demokratsku stranku na njima će predstavljati potpredsednica Kamala Haris, dok će Republikanac biti bivši predsednik Donald Tramp.

Nedavno, Mask je u više navrata komentarisao političku scenu u SAD, kritikujući administraciju Džoa Bajdena. Mask je naveo da smatra da su potezi Bajdenove administracije u vezi sa ekonomskom politikom i odnosom prema tehnološkim gigantima poput Tesle pogrešni i kontraproduktivni. Takođe je izrazio sumnju u sposobnost Kamale Haris da vodi državu, nazivajući njene poteze „nepromišljenim“.

U međuvremenu, Mask je otvoreno podržao Trampa kao kandidata, smatrajući da bivši predsednik ima potrebnu odlučnost da preokrene trenutni politički kurs zemlje. Ove izjave izazvale su veliku pažnju medija, ali i oštre reakcije iz Demokratske stranke, koje Mask opisuje kao deo "propagandne mašinerije" protiv bilo kakvih alternativa trenutnoj administraciji.