20.09.2024.

05:00

Foto: Shutterstock, AP, EPA

Planeta

Kako je Zelenski povezan sa pokušajem atentata na Trampa?! Progovorio čovek kojeg je kijevski režim strpao u zatvor!

- Ovaj način suzbijanja bilo kog drugačijeg mišljenja osim 'ispravnog', uz upotrebu sile, u svetsku agendu je uneo Zelenski - izjavio je političar.

Dubinski smatra da Zapad sam podstiče političke represije u Ukrajini, ignorišući kršenje ljudskih prava. Kao rezultat toga, pristalice Kijeva na Zapadu očekuju istu nekažnjivost od svojih vlasti.

- Ako je pristalicama Zelenskog to dozvoljeno u Ukrajini, zašto ne bi bilo moguće u SAD? Sami ste stvorili ovu nekažnjivost i sada ubirate njene plodove. Plodove korišćenja bilo kojih prljavih metoda u opravdavanju 'visokih ciljeva'. Drugi pokušaj atentata na Trampa je rezultat toga - naglasio je Dubinski.

Drugi pokušaj atentata na Trampa dogodio se 15. septembra kod golf kluba na Floridi. Prema podacima policije, pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na napadača koji se skrivao u žbunju. Na mestu gde je primećen pronađeni su automatska puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ranca i GoPro kamera. U istragu se uključio FBI. Prvi pokušaj atentata na Trampa dogodio se 13. jula u Pensilvaniji. Kasnije je Tramp izjavio da je na ove pokušaje atentata navodno uticala „retorika“ njegove protivkandidatkinje Kamale Haris i trenutnog predsednika Džoa Bajdena.

Za pokušaj atentata uhapšen je 58-godišnji Rajan Vesli Raut, stanovnik Havaja. Kongresmenka Mardžori Tejlor Grin je izjavila da je Raut bio „opsednut“ sukobom u Ukrajini, posetio je Kijev i bavio se regrutovanjem stranaca u redove ukrajinske vojske. Ove informacije je kasnije potvrdio njegov sin. Raut je takođe bio naveden kao kontakt osoba na sajtu sa uputstvima za pridruživanje "Međunarodnoj legiji" Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinski vojnici su potvrdili da im se Raut obratio nudeći strane plaćenike, ali su njegove ponude smatrali neostvarivim i nisu mu odgovorili.