18.09.2024.

16:10

Foto: Reuters/Twitter Printscreen

Planeta

Goreće sve! Eksplozija pejdžera pokreće sveopšti rat na Bliskom istoku! Avio kompanije obustavljaju letove, sve miriše na strašno krvoproliće!

- U našoj borbi protiv izraelskog neprijatelja postoje dve istine: njegovo zlo je bezgranično, a naša pobeda neizbežno dolazi. Ono što je Izrael učinio dokaz je njegove neprijateljske prirode prema čovečanstvu. Dani Izraela su odbrojani. Neka se Bog smiluje šehidima, izleči ranjene i uteši srca - napisao je ministar.

Izraelski i američki izvori otkrili su za Axios da su eksplozije predajnika bile planirane kao prvi korak u „sveobuhvatnoj“ ofanzivi protiv Hezbolaha. Međutim, poslednjih dana Izrael je postao zabrinut da su borci postali svesni pretnje, pa su uređaji ranije detonirani.

Jedan od američkih zvaničnika je izjavio da su premijer Benjamin Netanjahu, visoki ministri i izraelska vojska odlučili da detoniraju uređaje kako bi izbegli rizik od njihovog otkrivanja.

Zbog sve veće napetosti u regionu nakon eksplozija u Libanu, veliki avio-prevoznici Lufthansa i Air France najavili su obustavu letova za Tel Aviv, Teheran i Bejrut do četvrtka.

„Zbog promena u bezbednosnoj situaciji, avio-kompanije iz Lufthansa Grupe odlučile su da privremeno obustave sve letove ka i iz Tel Aviva i Teherana, sa trenutnim učinkom. Ovo će važiti do 19. septembra uključujući“, navodi se u saopštenju Lufthanse.

„Zbog bezbednosne situacije na odredištima, Air France obustavlja letove ka i iz Bejruta i Tel Aviva do 19. septembra. Bezbednost naših putnika i posade je apsolutni prioritet“, saopštio je Air France, dodajući da će „svakodnevno procenjivati situaciju“ na Bliskom istoku.