18.09.2024.

13:40

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Kremlj se hitno oglasio! Nisu slušali Putina, sada će biti brutalno kažnjeni! Posledice su nezamislive, NATO nije svestan šta je uradio!

On je tim rečima prokomentarisao izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, koji je rekao da Alijansa neće postati deo sukoba u Ukrajini ako dozvoli Kijevu da izvodi napade u dubinu ruske teritorije, te da to neće biti crvena linija.

- Ta prividna želja da se izjava ruskog predsednika ne uzima u obzir je kratkovid i neprofesionalan korak - rekao je Peskov.

Takođe je napomenuo da aktuelni generalni sekretar NATO uskoro odlazi sa dužnosti, te da ubrzo neće morati da snosi odgovornost za izgovorene reči.

- Međutim, takav stav je izuzetno provokativan i opasan - poručio je Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izajvio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine.

Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom.

Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budu pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.