Autor: Informer.rs

18.09.2024.

19:03

Foto: Shutterstock

Planeta

Liberali su napali Trampa?! Džej Di Vens uperio prstom u demokrate zbog atentata!

Američka tajna služba suočila se u nedelju sa osumnjičenim napadačem koji se krio u žbunju na Trampovom golf terenu u Vest Palm Biču na Floridi.

Osumnjičeni, kasnije nazvan Rajan Vesli Rout, pobegao je sa lica mesta automobilom, ali je ubrzo nakon toga priveden.

Sredinom jula, Trampa je metak pogodio u uvo kada je ispaljeno nekoliko hitaca dok se republikanski kandidat pojavio na predizbornom skupu u blizini Batlera u Pensilvaniji.

Jedna osoba u masi je ubijena, a nekoliko drugih ranjeno u incidentu, a napadača je ubila Tajna služba.

- Pokušaji ubistva Trampa su „prilično jak dokaz da levica treba da ublaži retoriku i da prekine ovo sranje - insistirao je on.

- Ako tenzije nastave da rastu, „neko će biti povređen zbog toga i uništiće ovu zemlju... a pomislite kakvu bi neverovatnu ranu to otvorilo u SAD - upozorio je potpredsednik.

- Obećavam da ću učiniti svoj deo da ublažim retoriku. Ali posebno, ljudi koji vam govore da Donalda Trampa treba eliminisati. Momci, morate to da prekinete, ili ćete nekoga povrediti - pozvao je Vens.

Tramp je dao slične komentare tokom intervjua za Iks Spaces u ponedeljak.

„U ovom trenutku ima mnogo retorike... Demokrate, kada govore o 'pretnji demokratiji' i svemu tome”, naglasio je republikanski predsednički kandidat. Govoreći o dvojici osumnjičenih za pokušaje napada na njegov život, 78-godišnjak je naveo da „izgleda da su obojica bili radikalna levica“.