25.09.2024.

06:04

Foto: Shutterstock/Printskrin

Planeta

Trupe gaze! Putinov bumerang u Kursku briše Ukrajince! Zelenski će platiti višestruko za ovu avanturu, pregovori će biti veoma teški...

Prema njegovim rečima, OSU trpe ogromne gubitke u Kurskoj oblasti kako u ljudstvu, tako i u tehnici.

- Hoće li Zapad ratovati za OSU? Ova operacija OSU je bumerang. Ruska vojska napreduje, napreduje odlučno. Kurska oblast će se ponovo vratiti pod kontrolu ruske vojske. Rusija će dobiti više i sesti za pregovarački sto s jačom pozicijom - rekao je Saner.

Analitičar je podsetio da je cilj napada Ukrajine na Kursku oblast bio da za pregovaračkim stolom imaju jake pozicije.

- Ali to je san - naglasio je sagovornik agencije.

Nakon terorističkog napada OSU na Kursku oblast, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su pregovori nemogući sa onima koji napadaju civile, civilnu infrastrukturu ili pokušavaju stvoriti pretnje nuklearnim objektima. Putinov pomoćnik Jurij Ušakov kasnije je izjavio da mirovni predlozi Moskve za rešavanje ukrajinskog pitanja, koje je ranije izneo ruski predsednik, nisu poništeni, ali da Rusija u ovom trenutku neće pregovarati sa Ukrajinom.

U septembru, na Istočnom ekonomskom forumu, Putin je izjavio da se Rusija nije odrekla pregovora ako Ukrajina izrazi želju za njima, ali da će takvi pregovori biti zasnovani na sporazumima postignutim u Istanbulu.