19.09.2024.

12:10

Foto: Instagram/printskrin

Planeta

(VIDEO) Masakr u Kursku! Strašna akcija ruskih marinaca! Leševi ukrajinskih vojnika na sve strane, munjevitim napadom oslobođeno sve!

Prema ranijim izveštajima, jedinice grupe „Sever“ su nastavljajući ofanzivne akcije oslobodile naseljeno mesto Borki.

Oslobađanje ovog mesta je strateški važno za napredovanje naših snaga zbog njegovog položaja i specifičnosti terena.

Vojnici brigade pomorske pešadije grupe „Sever“ izjavili su da je zauzimanju sela prethodilo temeljno sprovođenje svih vrsta izviđanja i identifikacija tačaka na kojima su se nalazile neprijateljske snage, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Istaknuto je da su pomorski pešadinci naneli vatreni udar neprijatelju, uništivši dugotrajne vatrene tačke militanata, što im je omogućilo ulazak i učvršćivanje u naseljenom mestu.

Zatim su pristupili metodičnom čišćenju svih ulica i kuća od pripadnika OSU. Pomorski pešadinci su takođe naveli da su protivničke snage bile demoralizovane, odbijale su da otvore vatru iz straha da ne otkriju svoje pozicije, a tokom kontraofanzive gotovo nisu koristile borbenu tehniku.

Jedini pokušaj militanata OSU da probiju linije pomoću borbenog vozila „Kozak“ radi iskrcavanja desanta bio je odlučno osujećen od strane naših boraca.

„Vojnici brigade pomorske pešadije grupe „Sever“ u pograničnom delu Kurske oblasti još jednom su uništili borbenu tehniku i žive snage ukrajinskih oružanih formacija u pograničnom području Kurske oblasti. Pravovremeno otkrivanje neprijatelja i brza reakcija vojnika brigade pomorske pešadije omogućili su pravovremeno i odlučno razbijanje još jednog odreda militanata OSU“, saopštilo je vojno ministarstvo.