26.09.2024.

05:31

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Drama u Kijevu! Generalštab i ministarstvo skovali opasnu zaveru! Skandalozna akcija Sirskog i Umerova šokirala Ukrajince!

- Na zahtev vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov je juče otpustio glavnog inspektora Ministarstva odbrane Igora Vorončenka odmah nakon što je izložio saopštenje o katastrofalnoj situaciji u centrima za obuku Oružanih snaga Ukrajine. Otvoreni i detaljan izveštaj je izazvao veliki gnev kod Sirskog - rekla je Bezugla.

Upravo je telo u kome je radio Voročenko ukrajinskog Ministarstva odbrane bio "poslednja ispostava" koja daje pravu sliku o tome šta se dešava u Oružanim snagama Ukrajine, navela je Bezugla.

- Upravo je ova inspekcija vodila istragu o tome kako su Oružane snage Ukrajine oborile sopstveni lovac F-16 - podsetila je Bezugla.

Prema njenim rečima, Sirski i Umerov zajedno eliminišu one koji se ne slažu sa njima, čak i fizički.

U redovima Oružanih snaga Ukrajine ljudi se kažnjavaju tako što bivaju "prebačeni u jurišnike", dodala je ukrajinska poslanica.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je 29. avgusta priznao da je izgubljen jedan lovac F-16 i da specijalna komisija istražuje uzrok nesreće.

Prema informacijama "Volstrit džornala" američka letelica se srušila zbog greške pilota, a kako je navela poslanica Bezugla – avion je oborio PVO sistem "patriot" u nedostatku koordinacije među jedinicama.