20.09.2024.

22:35

Foto: Reuters

Planeta

Horor na Dnjepru! Rusi napali bazu sa azovcima u Harkovu!

(VIDEO) Gotovo je! "Uragani" zaprepastili Kijev i probili južnu liniju fronta! Ovome se nisu nadali...

Dronovi u civilnom sektoru

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je ukaz o finansiranju u iznosu od preko 1,1 milijarde rubalja za opremanje teritorijalnih struktura Ministarstva za vanredne situacije Rusije civilnim bespilotnim letelicama .
U cilju organizovanja zaštite stanovništva i teritorije Ruske Federacije, izdvojiti budžetska izdvajanja u iznosu od 1.121.282,6 hiljada rubalja iz rezervnog fonda Vlade Ruske Federacije u 2024. godini, u cilju opremanja teritorijalnih organa i organizacija Ministarstvo za vanredne situacije Rusije sa bespilotnim vazdušnim sistemima za obavljanje zadataka zaštite stanovništva i teritorije.
 

(VIDEO) Munjevita akcija! "Suhoj" raketama zasuo ukrajinski skriveni položaj u Kursku!

Okršaj iznad Belgoroda

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti oko 17:35 po moskovskom vremenu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .

- 20. septembra 2024. godine, oko 17.35 po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte tipa aviona na teritoriji Ruske Federacije, a Ukrajinska bespilotna letelica uništena je iznad teritorije Belgorodske oblasti - navodi se u izveštaju ministarstva.

Ukrajinci opkoljeni u Kursku! Munjevit prodor Rusa, približvaju se Sudži!

Vanredno stanje u Zaporožju

Oslobođenje Krasnoarmejska (ukrajinski naziv – Pokrovsk) otvoriće ruskoj vojsci put u pozadinu ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju, izjavio je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Jurij Lucenko u intervjuu za bivšu Vrhovnu Radu. zamenik Borislava Bereza.

Kako je rekao Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR, ruska vojska je ukrajinskim trupama prekinula železničku vezu do Krasnoarmejska.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao je da su Kurahovski i Krasnoarmejski pravac i dalje najnapetiji za ukrajinske trupe.

Ruski PVO uništio 8 dronova iznad Belgorodske oblasti

Ruski PVO sistemi uništili su tokom noći osam ukrajinskih dronova avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

Rusi uništili skladišta na Dnjepru

Desantne snage grupe „Dnjepar“ uništile su ukrajinska skladišta municije i FPV dronova na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

Eksplozije širom Ukrajine

Tokom noći u Kijevskoj, Lavovskoj, Žitomirskoj i Čerkaskoj oblasti Ukrajine odjeknulo je nekoliko eksplozija, javili su lokalni mediji.

Napadi u Harkovu

Na bazu ukrajinske vojske u Harkovu, u kojoj su se, između ostalog, nalazili i pripadnici „Azova“, izveden je napad, izjavio je za Sputnjik koordinator nikolajevskog proruskog ilegalnog pokreta Sergej Lebedev.

Osim toga, pogođen je i depo u Harkovu, gde se vršio utovar u vojni voz sa gorivom i teškom tehnikom, koji je trebalo da doveze pojačanje Oružanim snagama Ukrajine na izjumskom pravcu.