20.09.2024.

10:12

Foto: EPA/EFE/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Planeta

Rusija se hitno oglasila! Zaharova saopštila informaciju koja je šokirala planetu!

Ukrajinska vojska odavno se pretvorila u nacističku vojsku. Postoje podaci, dokazi da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine u ruskim pograničnim oblastima napravili neke koncentracione logore, gde pod pretnjom smeštaju meštane koji iz raznih razloga nisu mogli da odu iz nebezbednih oblasti -naglasila je Zaharova.  

Prema njegnim rečima, ukrajinska vojska odavno se pretvorila u nacističku vojsku.

Deklasifikovan izveštaj o kršenju ljudskih prava

Kako se navodi u deklasifikovanom izveštaju generalnog inspektora Ministarstva odbrane SAD, američka vojska obučavala je jedinicu Oružanih snaga Ukrajine koja je mogla grubo da krši ljudska prava.

- Ako je to priznao Pentagon, onda možete zamisliti šta su zapravo radili Pentagonovi instruktori ili pomoćnici... Zašto je trebalo čekati na ovaj izveštaj, nejasno je, jer samo ludak ne zna za kršenje ljudskih prava u Ukrajini - istakla je Zaharova.

Ona je dodala da se u izveštaju ne navodi o kojoj jedinici je reč.

- To nije ni važno - ukrajinske oružane snage su se odavno pretvorile u nacističku vojsku koja čini gnusne zločine nad civilima - navela je ona.

Kako je napomenula, nacistički simboli i slogani militanata Oružanih snaga Ukrajine dokumentovani u zapadnim medijima i brojnim video-snimcima, a Moskva ima informacije o tome da su ukrajinske snage u ruskom pograničnom regionu napravile nešto poput koncentracionih logora, u koje smeštaju lokalno stanovništvo.

- Ruski organi bezbednosti nastavljaju da dobijaju informacije o slučajevima prisilne deportacije od strane banderovaca u Ukrajinu stanovnika Kurske oblasti koji nisu stigli da se evakuišu. To je, podsećam, inače, tipična praksa nemačkih fašističkih okupatora. Da li se sećate kako su terali sovjetske ljude, građane Sovjetskog Saveza, u ropstvo - zaključila je diplomata.