Autor: Informer.rs

20.09.2024.

22:40

Foto: EPA

Planeta

Izrael će nestati! Tramp izašao u javnost sa jezivim upozorenjem koje ostavlja bez daha!

Govoreći na Nacionalnom samitu Izraelsko-američkog saveta u Vašingtonu u četvrtak, Tramp je izrazio zabrinutost da nedavni rezultati anketa pokazuju da Haris, aktuelni potpredsednik, ima veliku prednost među jevrejsko-američkim biračima.

Ne precizirajući na koju anketu misli, bivši predsednik je izrazio užasnutost što ga podržava samo 40 odsto jevrejskih glasača u SAD.

Ne precizirajući na koju anketu misli, bivši predsednik je izrazio užasnutost što ga podržava samo 40 odsto jevrejskih glasača u SAD.

„To znači da imate 60 odsto glasova za nekoga ko mrzi Izrael“, rekao je Tramp, misleći na Harisovu kojeg je opisao kao „lošeg demokratu“. On je takođe tvrdio da je Demokratska stranka u celini „veoma loša“ za Izrael.

Tramp je takođe tvrdio da ga jevrejsko-američki birači nisu „propisno tretirali“ i podsetio se svojih prošlih dostignuća u američko-izraelskim odnosima. „Dao sam im Golansku visoravan.

- Dao sam im Abrahamov sporazum. Prepoznao sam glavni grad Izraela i otvorio ambasadu u Jerusalimu. I, što je najvažnije od svega, prekinuo sam nuklearni sporazum sa Iranom  -rekao je Tramp.

Bio sam najbolji prijatelj koga je Izrael ikada imao“, rekao je bivši predsednik, dodajući da će, ako bude izabran u novembru, biti „branilac“ i „zaštitnik“ Amerikanaca Jevreja i da će biti „najbolji prijatelj ikada imao u Beloj kući.”