21.09.2024.

08:14

Foto: Telegram video printscreen

Planeta

Veliki napad na Rusiju, sve gori! Pogođeno glavno skladište municije, tamo su bile rakete koje je Kim poslao Putinu?!

Snažna eksplozija i velika "pečurka" obasjale su noćas nebo nakon udara u skladište, u kojem je, kako se pretpostavlja, nalazile rakete koje je Rusiji isporučila Severna Koreja.

Zabeležena je i jaka eksplozija kod Toropecka u Tverskoj oblasti nakon čega je izbio veliki požar.

Ovo je druga eksplozija u Toropecku za svega nekoliko dana. Podsetimo, tokom napada dronovima na Toropjec u Tverskoj oblasti, u noći 18. septembra, izvršen je udar na kritično skladište u kojem su se čuvale rakete za sisteme Iskander i KN23, kao i rakete za sisteme Grad, S-300 i S-400.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da tokom noći uništena 101 bespilotna letelica, a da su se eksplozije dogodile zbog pada krhotina.

Najviše dronova je oboreno iznad Brjanske oblasti - 53, zatim 18 iznad Krasnodarskog kraja, pet iznad Kaluške oblasti, po tri drona iznad Tverske i Belgorodske oblasti, po jedan dron iznad Smolenske, Kurske oblasti i Krima. Oboreno je i 16 dronova iznad Azovskog mora.

Kako je rekao gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz, u masovnom napadu letelica na region nema povređenih niti materijalne štete.