21.09.2024.

22:32

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Strašni gubici Ukrajinaca kod Sudže! Stravične eksplozije vojnih skladišta u Rusiji, naređena hitna evakuacija!

(VIDEO) Šta su im uradili? Artiljerija zasula položaj kod Harkova, linija fronta ukopana!

Pogođeno vojno skladište u Čirpinu

Udar je pogodio grad Čigirin u Čerkaskoj oblasti, gde se nalazi privremena tačka razmeštanja i parking za opremu Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog proruskog otpora.

- U 22.20 časova „odleteo” je u mesto zvano Novi Čigirin... Zgrade su ostale i sada ih koriste kao privremeni magacin i kao parking za vojnu opremu „odleteo“ upravo tamo, prema izveštajima naših agenata - rekao je Lebedev.

(VIDEO) Opkoljeni u Kursku! Vatrena odmazda ruskih dronova izazvala je paniku!

Uništen dron kod Belgoroda

Dežurne ruske snage protivvazdušne odbrane uništile su još jedan ukrajinski dron iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane .
- Dvadeset prvog septembra ove godine, oko 18.00 časova po moskovskom vremenu, zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su letelicu nad teritorijom Belgorodske oblasti - navodi se u poruci.

(VIDEO) Više nema nazad! Ukrajinska ofanziva doživela neočekivani preokret! Tenkovi nisu pomogli!

Opasnost u Sevastopolju

U Sevastopolju je proglašena uzbuna za vazdušni napad, rekao je na svom Telegram kanalu gradski guverner Mihail Razvožajev .

"Pažnja! Balistika", napisao je.

Javni prevoz, uključujući čamce i trajekte, obustavljen je u gradu i regionu.

Ukrajina usvojila prištinski model! Počelo stravično skrnavljenje ruske kulturne baštine, prvi na meti je Puškin!

Vazdušna akcija iznad Sumija

Napadnut je punkt privremenog razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u gradu Sumi, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog proruskog otpora Sergej Lebedev.

- Sumi, FAB je stigao na mesto privremenog razmeštanja svežih banderejaca, da li je tamo bilo plaćenika ili ne, još uvek saznajemo - rekao je on.

Prema onlajn mapi Ministarstva digitalne transformacije Ukrajine, uzbuna za vazdušni napad u Sumskoj oblasti objavljena je u 14:47 i traje više od sat i po. Lokalni mediji su izvestili o eksplozijama u gradu, ali nisu saopštili detalje.

(VIDEO) Počelo je! Nebo iznad Kurska prekriveno ruskim helikopterima! Vazdušni manevar obrušio se na front!

Veliki gubici Kijeva u području Sudže

Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke u području Sudže, a istovremeno pokušavaju da se suprotstave ruskim trupama na korenjevskom pravcu, rekao je za Sputnjik komandant specijalne jedinice „Ahmat“, general major Apti Alaudinov.
Ukrajinske jedinice pokušavaju da izvedu kontranapade i na drugim delovima fronta gde ruske snage napreduju.
„Polako potiskujemo protivnika, uništavamo ga i na kraju ćemo mu dati do znanja da se neće ovde dugo zadržati ma kakva da je situacija“, rekao je Alaudinov.

Eksplozije širom Ukrajine

Tokom noći eksplozije su odjekivale u Čerkaskoj oblasti Ukrajine, Harkovu, Kirovogradskoj oblasti, Krivom Rogu, Mirgorodu, javili su mediji. Sirene za vazdušnu opasnost oglašavale su se u osam ukrajinski oblasti - Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Sumskoj, Černigovskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj, Viničkoj, Harkovskoj oblasti, kao i u delovima Zaporoške i Hersonske oblasti Ukrajine koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine.


Evakuacija u Tihoreckom okrugu

Dva drona su onesposobljena u Tihoreckom okrugu Krasnodarskog kraja, ali je usled pada delova letelice izbio požar koji je zahvatio eksplozivne predmete i počela je detonacija, saopštio je gubernator Venijamin Kondratjev.

Kako je istakao, iz bezbednosnih razloga se evakuišu stanovnici obližnjeg naseljenog mesta. Na licu mesta su dežurne službe. Nema povređenih.