22.09.2024.

10:10

Foto: printscreen

Planeta

(VIDEO) Izrael osetio strah kao nikada do sada! Iran predstavio oružje koje menja sve: Teheran poslao poruku koja ledi krv u žilama!

Raketu na čvrsto gorivo „Džihad“ dizajnirale su i proizvele vazduhoplovne snage Korpusa čuvara islamske revolucije Irana i ima operativni domet od 1.000 kilometara.

Takođe, predstaavljen je i dron „Šahid-136B“ je poboljšana verzija modela „Šahid-136“ sa novim karakteristikama i dometom leta većim od 4.000 kilometara, saopštila je državna novinska agencija IRNA.

Novi predsednik Masdžd Pezeškijan takođe je učestvovao na godišnjoj vojnoj paradi u Teheranu.

- Danas su naše odbrambene i odvraćajuće sposobnosti toliko porasle da nijedan demon neće ni pomisliti na agresiju protiv našeg dragog Irana - rekao je Pezeškijan.

Pozvao je na jedinstvo islamskog sveta.

- S jedinstvom i kohezijom među islamskim zemljama... možemo na njegovo mesto postaviti krvožednog, genocidnog uzurpatora Izraela koji ne pokazuje milost ni prema kome, ni prema ženama, ni deci, starima ili mladima - dodao je Pezeškijan.

Vojna parada je organizovana kao podsećanje na rat s Irakom koji je vodio Sadam Husein od 1980. do 1988. godine.

Bliski istok je postao žarište napetosti nakon 7. oktobra 2023. i izraelskog napada na pojas Gaze.

Napetosti su dodatno eskalirale ove sedmice nakon izraelskog napada na Liban. U izraelskom vazdušnom napadu na uporište Hezbolaha u Bejrutu u petak je ubijeno 16 pripadnika njegovih elitnih snaga Radvan.