28.09.2024.

06:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Nije Amerika! Zbog ovih ludaka počinje rat Zapada sa Rusijom?! Moskva šokirana potezom neprijatelja: Oduvek su nas prezirali...

Puškov je na svom Telegram kanalu ocenio da su na čelne pozicije u Britaniji dospeli slučajni i nestručni ljudi, koji svojim bombastičnim izjavama i populističkim pozivima pokušavaju da prikriju sopstvenu nekompetentnost.

- Britanska štampa, koja opstaje na skandalima i senzacijama, takođe je izgubila sposobnost racionalnog mišljenja, što zajedno sa političkom glupošću predstavlja najveću opasnost za samu Britaniju. Nedostatak intelekta kod današnjeg britanskog političkog establišmenta mogao bi gurnuti zemlju u rat s Rusijom - napisao je Puškov.

On je naglasio da je britanski politički klan, zaljubljen sam u sebe, oduvek prezirao Rusiju, uprkos dvostrukom savezništvu protiv Nemačke tokom 20. veka. Puškov je dodao da je, od Tonija Blera nadalje, britanski politički sistem ušao u fazu degeneracije, u kojoj nekompetentni demagozi poput Liz Tras i neodgovorni komedijaši poput Borisa Džonsona preuzimaju kormilo. To je propadanje koje donosi drastično opadanje obrazovanja, iskustva, a pre svega intelekta.