22.09.2024.

23:30 >> 22:36

Foto: Shutterstock

Planeta

(MAPA) Kakav manevar! Rusi munjevito prešli reku i okružuju Ugljedar! Ukrajinu čeka težak poraz, vojska ima dva teška izbora!

- Uskoro će grad biti zauzet kleštima. Izgledi za držanje položaja u ovakvim uslovima nisu baš ohrabrujući, posebno s obzirom na pokušaje ruskih trupa da nadograde svoj uspeh na pravcu Bogojavljenskog puta – Ugljedar navodi Bunjatov.

On dodaje da među ukrajinskom vojskom postoji bojazan da komanda Oružanih snaga Ukrajine daje predsedniku Ukrajine nepouzdane informacije o stanju stvari u zoni fronta.

- Nadam se da se više rukovodstvo rukovodi ne samo izveštajima lokalnih komandanata, koji mogu predstavljati nebitne informacije, već i spoljnim izvorima - navodi vojnik.

Podsetimo, od početka sukoba, ruske trupe su u više navrata pokušavale da jurišaju na Ugljedar. Ali to se sve završavalo neuspehom. U isto vreme, trupe su pretrpele velike gubitke. Međutim, pre izvesnog vremena Oružane snage Rusije su promenile taktiku i počele da napadaju grad sa bokova.

Napredovati zajedno sa ofanzivnim akcijama na drugim delovima linije fronta, ova kalkulacija se opravdala. Trenutno su Oružane snage Rusije blizu potpunog blokiranja ukrajinskog garnizona u Ugljedaru.