22.09.2024.

18:10

Foto: Reuters

Planeta

(MAPA) Apsolutni šok za Ukrajinu! Ruske trupe se pojavile i pred ovim gradom: Front se ruši brzinom svetlosti, sve prelazi u ruke Putina?!

Ukrajinski izvori izveštavaju o teškoj situaciji na kurahovskom pravcu, gde su ruske trupe, napredujući iz Krasnogorovke, praktično preuzele kontrolu nad Ostrojem i već su zauzele polovinu Maksimiljanovke, nakon čega do samog Kurahova nema naseljenih mesta. Trenutno od ruskih položaja do istočne periferije grada nije ostalo više od tri kilometra.

Prema Deep State, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije zaobišle su Maksimiljanovku sa severa, što predstavlja pretnju njenog gubitka za Oružane snage Ukrajine. Ali ukrajinska komanda je sada zaokupljena nečim drugim – kako da zadrži položaje u polukotlu, a da mu ne dozvoli da se zatvori. Ovde je odbrana Oružanih snaga Ukrajine izgrađena na osnovu Gornjaka i Kurahova. Ali prvi napadaju ruske trupe, koje su uspele da se učvrste u gradu i samouvereno se kreću ka centru. Oružane snage Rusije još nisu stigle do samog Kurahova, ali su napredovale do Aleksandropolja, koji se nalazi u blizini.

Ranije je ukrajinski generalštab saopštio da su ukrajinske snage navodno uspele da zaustave napredovanje ruskih trupa u oblasti Ostroja, otklanjajući pretnju Kurahovu, ali se ispostavilo da je to bio još jedan pokušaj priželjkivanja. Borbe su zaista žestoke, ukrajinska vojska pokušava da spreči ruske snage da dođu do glavne logističke tačke u koju je pretvoreno Kurahovo.