23.09.2024.

07:10

Foto: Printscreen

Planeta

(MAPA) Pada Ugljedar! Munjevit prodor Rusije sa bokova, klješta se stežu oko grada! Ukrajinu čeka jedan od najtežih poraza u ratu!

Prema izveštajima sa terena, ruske jedinice napadaju sa bokova, obilazeći Ugljedar i stežući klješta koja uskoro mogu dovesti do opkoljavanja grada.

Ruske trupe brzo napreduju iz oblasti nedavno oslobođene Prečistovke, severno od reke Kašljagač, u istočnom i severoistočnom pravcu. Cilj je proboj ka šumskim pojasevima zapadno od Ugljedara, kako bi se presekle ukrajinske logističke linije.

- Ruske snage na borbenim vozilima pešadije sada probijaju ukrajinske odbrambene linije iznad Prečistovke prema Bogojavljenki, sekući logističke rute prema gradu - pišu ukrajinski vojni izvori.

U poslednja dva dana ruski vojnici objavljuju video snimke jurišnih akcija pešadije kroz šumske pojaseve u sektoru širine do šest kilometara i dubine do tri kilometra. Borbe su žestoke, a ukrajinske snage se povlače.

Na desnom krilu, kod rudnika „Južnodonbaski br. 3“ i severno od Vodjeanog, ruske trupe nastavljaju sa napredovanjem, uz intenzivne borbe.