23.09.2024.

07:40

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Šta će Englezi sad?! Postalo poznato šta je Putin nanišanio u Britaniji: Ovo će prvo da leti u vazduh, Moskva neće imati milosti!

- Na kraju krajeva, to će naravno biti napad na britansku teritoriju, ali se to neće dogoditi odmah. To zavisi od same Velike Britanije - primetio je politikolog u intervjuu za britanski „Times Radio“.

U prvim fazama takvog sukoba, ambasade obeju zemalja u Moskvi i Londonu bi bile zatvorene. Zatim bi ruske trupe mogle oboriti nekoliko britanskih dronova i aviona.

Nije isključeno da bi mogao biti izveden udar na baze u Poljskoj i Rumuniji, gde su stacionirani lovci F-16 naoružani odgovarajućim raketama.

Sergej Markov takođe smatra da je moguće da Rusija upotrebi taktičko nuklearno oružje, jer F-16 takođe mogu nositi rakete sa nuklearnim bojevim glavama.

Politikolog veruje da je takav odgovor Ruske Federacije sasvim moguć u slučaju raketnog napada od strane ukrajinskih trupa, koje su zapravo proksi-armija zemalja NATO-a.

Dan ranije, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da će, u slučaju da Ukrajinci koriste zapadne rakete dugog dometa, Rusija upotrebiti moćno oružje koje je već „spremno“. Ranije je Vladimir Putin dao slično upozorenje.