23.09.2024.

12:40

Foto: YouTube video printscreen

Planeta

(VIDEO) Nešto opasno se pojavilo u Ukrajini! Ilon Mask u neverici: Kadirov objavio nesvakidašnje scene sa fronta, seju strah novim oružjem!

Ramzan Kadirov, čečenski lider i blizak saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, u još jednom od svojih promotivnih poteza, postavio je 17. avgusta video na YouTube i Telegram, pozirajući pored Tesla "Sajbertrak" vozila na kojem je montiran ruski teški mitraljez PKM kalibra 12,7 mm.

Kadirov je obećao da će vozilo poslati na prvu liniju fronta u Ukrajini u znak podrške takozvanoj „Specijalnoj vojnoj operaciji“.

Kadirov je iskoristio priliku da pohvali električno vozilo, kompaniju Tesla i Ilona Maska, kog je opisao kao „najjačeg genija modernog doba“.

Tvrdio je da je kamion dobio na poklon direktno od milijardera, rekavši:

- Doslovno sam se zaljubio u ovaj auto. Ilone, hvala ti!

Dodao je i:

- Dođi u Grozni, primiću te kao najdražeg gosta! Ne verujem da bi naše Ministarstvo spoljnih poslova imalo nešto protiv takve posete.

Na tvrdnje Kadirova reagovao je američki novinar Set Abramsom, a Mask mu je odgovorio: „Da li si zaista toliko retardiran da misliš da sam dao Sajbertrak nekom ruskom generalu? Ovo je neverovatno.“

Manje od mesec dana nakon Kadirovovog prethodnog publicitetskog poteza, Kadirov se požalio da je Mask daljinski onesposobio njegovo vozilo, izjavivši:

- Nije lepo od Ilona Maska da daje skupe poklone iz srca, a zatim ih daljinski isključuje.