30.09.2024.

05:15

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Planeta

Počinje bitka svih bitaka! Ruski piloti upravo objavili: Sve zavisi od nas, spremni smo za obračun...

Pilot „Bajkal“ rekao je da su ruski piloti spremni za susret sa ukrajinskim F-16 u vazdušnim borbama. Savremeni višenamenski lovci Su-30SM poseduju sve potrebne karakteristike za borbu, a u samoj vazdušnoj borbi „presudne“ su veštine pilota, koje ruski piloti itekako imaju.

- Uvek smo spremni na bilo koju vrstu naoružanja i aviona protivnika. Što se tiče vazdušnih borbi, nije tajna da su ruski piloti daleko iskusniji i mnogo bolje obučeni za vazdušne borbe nego bilo koji pilot bilo koje zemlje. Bez obzira na tip vazdušne borbe, ishod zavisi samo od pilota. F-16 im neće pomoći, baš kao što im nisu pomogli ni njihovi Su-27, MiG-29, hvaljeni i svi ostali. Ništa im od toga nije pomoglo. Sa F-16 će biti isto - izjavio je „Bajkal“, govoreći o radu lovaca mornaričkog vazduhoplovstva.

Komandant Vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi i Africi, general Džejms Heker, ranije je u septembru izjavio da ukrajinskim pilotima nedostaje iskustva za izvršavanje složenih zadataka na lovcima F-16 koje je isporučio Zapad, a saveznici Kijeva nisu u mogućnosti dovoljno brzo da obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje ovim avionima.