24.09.2024.

09:19

Foto: Infomer

Planeta

Dešavaju se neverovatne brutalnosti! Informer na licu mesta: Ni policija ne sme da uđe u pojedine delove Njujorka! (VIDEO)

Reporteri Informera su već nekoliko dana u Njujorku, a ono što je glavni utisak je velika podeljenost u ovoj zemlji. U svakom smislu. 

Naša novinarka Andrea Veskov je u jednom od uključenja iznela svoje utiske i govorila o onome što je na nju ostavilo najjači utisak.

- Njujork je grad podeljenih ljudi, stopa kriminala je u toj meri visoka da postoje delovi grada u koje ne zalazi čak ni policija. To se pre svega odnosi na predgrađe Njujorka, gde se dešavaju neverovatne brutalnosti - rekla je Andrea u uključenju.

Ona je istakla da se u istom trenutku mogu videti i raskoš i beda u kojoj narod u "obećanoj zemlji" živi.

- Njujork i cela Amerika je nekada bila obećana zemlja, zemlja u kojoj možete da ostvarite sve svoje snove, ali ono što smo mi videli apsolutno demantuje tu ideologiju. Pored velelpnih radnji, skupocenih zgrada i vozila, možete videti veliki broj beskućnika i ljudi koji su ostali bez krova nad glavom, a koji kažu da država nije ništa uradila da im pomogne - objasnila je naša novinarka.

Šta je sve naša ekipa zabeležila na ulicama Njujorka pogledajte u videu ispod.