24.09.2024.

10:40

Foto: EPA/Shutterstock/Printscreen

Planeta

(VIDEO) Počinju krvave ulične borbe! Rusi upali u grad, odjekuju razorne eksplozije! Ukrajinu iznenadio munjevit manevar, već zauzimaju zgrade!

Prema izveštajima sa terena, ruske trupe su ušle u istočne delove Ugljedara, što je prvi korak ka potpunoj kontroli nad ovim strateški važnim gradom na jugu Donjecke oblasti.

 
$bp("TargetVideo_27164116", {"video":"1767971","width":"16","height":"9","id":"34926"});

Ukrajinski izvori priznaju da su ruske snage još u fazi učvršćivanja svojih pozicija, ali situacija je izuzetno teška za ukrajinsku vojsku. Prema vojnim analitičarima, ruske snage trenutno napadaju grad iz tri pravca, stavljajući ukrajinske trupe u Ugljedaru pod ozbiljnu pretnju od okruženja. Sa sve češćim napadima na ključne komunikacione rute, ukrajinske snage su u opasnosti da izgube snabdevanje i mogućnost organizovanog povlačenja.

Informer

 

Kako javljaju ratni dopisnici, ruska vojska je uspešno prešla reku Kašlagač, učvrstila svoje pozicije i nastavlja sa napredovanjem prema ključnim saobraćajnicama koje povezuju Ugljedar sa okolnim područjima. Ovaj prodor omogućava ruskim trupama da kontrolišu prilaze gradu i dodatno otežaju položaj ukrajinskih snaga. 

U ovom trenutku, samo nekoliko kilometara deli ruske trupe od autoputa Ugljedar-Bogojavljenka, čime bi dodatno ugrozile snabdevanje ukrajinskih snaga i omogućile operativno okruženje grada​.