25.09.2024.

12:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Da li su ovi normalni?! Amerika odbila, Evropa hoće da je Putin spali! Odluka Vašingtona razbesnela Uniju, mnogi su veoma besni!

Kako navode izvori, zalihe raketa „atakams“ i sličnog oružja su toliko ograničene u Ukrajini da bi slabo uticale na situaciju, a moguće je da bi raketa nestalo za nekoliko nedelja ili čak dana.

Sagovornici lista takođe ističu da Vašington do sada nije čuo od ukrajinskog rukovodstva nijedan ubedljiv argument u korist ideje da će udari u dubinu ruske teritorije uspeti da preokrenu situaciju u korist Kijeva. Prema mišljenju predstavnika američke administracije, očekivani efekat od ukidanja ograničenja „nije vredan rizika od eskalacije“ do koje bi takva odluka mogla da dovede.

Međutim, niz evropskih političara kategorički ne slaže sa stavom SAD da će napadi Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije imati ograničen značaj i da će samo dovesti do gubitka raketa, piše list.

Kako se ističe, evropski političari su osudili politiku Vašingtona koji za sada odbija da ukine ograničenja.

Podsećamo, šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak ranije je rekao da Velika Britanija i Francuska nisu odobrile upotrebu svojih raketa dugog dometa „storm šedou“ i „skalp“ za napade na ciljeve na ruskoj teritoriji.